Catalogus Kunststroom 2021

Deze catalogus is op elke locatie fysiek verkrijgbaar, voor slechts 2 euro per stuk.

Voorwoord namens onze voorzitter, Ruud Snijders:

Na een succesvolle virtuele versie in 2020 hebben we dit jaar weer een mooie selectie kunstenaars voor een fysieke expositie. We wilden weer klein beginnen maar door de grote hoeveelheid aanmeldingen hebben
we toch zo’n 45 kunstenaars geselecteerd voor deelname. Kunstenaars die allemaal snakken naar een echte expositie waar ze het publiek weer van dichtbij kunnen laten genieten van hun werk. We hebben een mooi en boeiend programma samen kunnen stellen.

Beeldende kunstenaars (schilderijen, beelden, glaskunst, sieraden, installaties) exposeren op prachtige monumentale en bijzondere locaties binnen de gemeente Roerdalen en Stadt Wassenberg. Ook zijn er een aantal kerken waar kunstenaars hun werken exposeren. Kunstenaars uit alle uithoeken van Nederland, België, Duitsland en dit jaar ook Italië laten hun werken zien.

Het Roerdal en de dorpen Melick, Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt, Sint Odiliënberg, Montfort en de stad Wassenberg staan centraal in de manifes- tatie, alsook de verbinding tussen de kunstenaars (nationaal en internatio- naal) en bewoners, maar ook de bezoekers van dit gebied.

Kunststroom Roerdalen-Wassenberg nodigt mensen uit om te genieten van de schoonheid van het Roerdal. Van zijn prachtige monumentale gebouwen, de natuur en natuurlijk van de schoonheid, waarde en inhoud van Beeldende Kunst. Roerdalen en Wassenberg openen letterlijk en figuurlijk hun poorten en heten eenieder meer dan welkom!!!

Tot slot willen wij onze grote dank uit spreken naar de gemeente Roerdalen en Stadt Wassenberg voor de financiële ondersteuning en de locatiehouders voor hun gastvrijheid. Bovendien heel veel dank aan alle kunstenaars, zonder hen is deze manifestatie niet mogelijk.

Kunst moet stromen!
Met kunstzinnige groet, namens Stichting Kunststroom.
Ruud Snijders
voorzitter Stichting Kunststroom

nl_NLNederlands